Om SupCare

Vår historia

Vårt intresse för kompression uppstod 2000 och vi insåg då också hur stor marknaden och den växande efterfrågan på kompressionsstrumpor är. Sedan dess har vi utvecklat kompressionstekniken för sjukvård, sportaktiviteter, graviditet, resor och vardagsbruk.

SupCare grundades 2011 i Köpenhamn, Danmark. Hemligheten bakom våra framgångar ligger i ett starkt fokus på design, innovation och utveckling av kompressionsstrumpor med graderat tryck. Alla våra medarbetare har kompetens på området och håller sig hela tiden uppdaterade om nyheter inom både material och tillverkningstekniker.

 

Produktionen

SupCare tillverkas i enlighet med EU-standard BS6612:1985 och RAL-GZ387.

 

Hela produktlinjen är testad för skadligt innehåll i textilier i överensstämmelse med Øko-Tex standard 100. Standarden för den internationella sammanslutningen för forskning och provning inom den ekologiska textilindustrin är en av de viktigaste egenskaperna för kompressionsstrumpor. Att denna standard tillämpas betyder att innehållet i alla SupCare-produkter är miljövänliga för människokroppen, utan några skadliga och potentiellt farliga material.

 

All tillverkning sker i överensstämmelse med den internationella standarden: EN ISO 13485: 2003/ISO 9001: 2000 och är CE-märkt och uppfyller därmed det europeiska direktivet 93/42/ EWG och lagen om läkemedelsprodukter. Tillverkningen använder den senaste cylinderteknologin.